View Monadiko.net

View Monadiko.Net

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Nick Kimbrell - Avaaz: Οι Ινδιάνοι ζητούν τη βοήθειά μαςΤο πανέμορφο, ιερό δάσος των Ινδιάνων Απάτσι κινδυνεύει! Mεταλλευτικός κολοσσός το έχει βάλει στο μάτι και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να το ξεπουλήσει. Αυτή τη στιγμή, οι αρχηγοί της φυλής κατευθύνονται προς την Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το καταστροφικό σχέδιο. Ένωσε τώρα τη φωνή σου με των Απάτσι για να δείξουμε στο Κογκρέσο πως τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω τους:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Αγαπημένοι Avaazίτες κι Avaazίτισσες,

Το πανέμορφο, ιερό δάσος της φυλής Απάτσι κινδυνεύει! Μεγάλη πολυεθνική πιέζει για να ξεκινήσει εξορύξεις και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να της δώσει το πράσινο φως. Αν όμως στηρίξουμε τους αρχηγούς των Απάτσι που αυτή τη στιγμή κατευθύνονται προς στη Ουάσιγκτον, μπορούμε να μπλοκάρουμε το βρώμικο σχέδιο.   
Η Δύση έχει γράψει ιστορία ντροπής με την κακοποίηση και εκμετάλλευση των ιθαγενών πληθυσμών
του πλανήτη μας. Αυτή τη φορά όμως, όταν οι Απάτσι διαπίστωσαν ότι πολιτικοί με συμφέροντα σε μεταλλευτικές εταιρίες χρησιμοποίησαν ύπουλες τακτικές για να εκδώσουν την άδεια για το ορυχείο, πέρασαν αμέσως στην αντεπίθεση. Και μάλιστα έχει αρχίσει να πιάνει – αυτή τη στιγμή το Κογκρέσο εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του σχεδίου.  

Οι ηγέτες των Απάτσι θα συναντηθούν με τους νομοθέτες μέσα στις επόμενες ώρες. Αν αρκετοί και αρκετές από εμάς στηρίξουμε τη θαρραλέα τους έκκληση σήμερα, η μαζική μας κατακραυγή μπορεί να τους βοηθήσει να σώσουν τα πατρογονικά τους εδάφη αλλά και να στείλει ένα ηχηρό μύνημα στις κυβερνήσεις ανά την υφήλιο, πως η γη και ο πολιτισμός των ιθαγενών φυλών δεν πωλείται. Υπόγραψε τώρα:

https://secure.avaaz.org/el/stand_with_the_apache_global_loc/?bNelPib&v=62190


Για αιώνες, οι Απάτσι του Σαν Κάρλος χρησιμοποιούν την περιοχή Oak Flat, του εθνικού δρυμού Τόντο στην Αριζόνα, για τις παραδοσιακές θρησκευτικές τελετές τους. Η πολιτισμική ιστορία και η φυσική ομορφιά είναι οι λόγοι που η περιοχή χαρακτηρίστηκε προστατευόμενη πριν 60 χρόνια και που το Κογκρέσο μπλόκαρε πολλές φορές στο παρελθόν απόπειρες να παραχωρηθεί η γη για εξορύξεις.  

Οι γερουσιαστές της Αριζόνα (που μάλιστα και οι δυο τους έχουν οικονομικά συμφέροντα σε εταιρίες εξόρυξης) κατάφεραν να περάσουν το σχέδιο από το Κογκρέσο πέρυσι, ως τροπολογία σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο για την εθνική άμυνα.  

Οι υποστηρικτές του μεταλλείου – καθοδηγούμενοι από μια Βρετανο-Αυστραλιανή εταιρία – λένε πως θα φέρει δουλειές στη περιοχή, αλλά οι τοπικοί ηγέτες αμφιβάλλουν για το ότι οι θέσεις εργασίες θα δοθούν στους ντόπιους και υπογραμμίζουν τη τεράστια ζημιά που θα επιφέρει. Ο ιερός τόπος των Απάτσι θα καταστραφεί ολοσχερών αν τελικά φτιάξουν το τεράστιο ορυχείο χαλκού στο Oak Flat.  

Μπες στον αγώνα για να προστατέψουμε το ιερό δάσος. Όταν σε λίγες μέρες, οι αρχηγοί των Απάτσι φτάσουν στην Ουάσιγκτον για να υπερασπιστούν την προγονική τους γη, το κίνημά μας θα είναι στο πλάι τους για να τους βοηθήσουμε να νικήσουν. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού:

https://secure.avaaz.org/el/stand_with_the_apache_global_loc/?bNelPib&v=62190

Από τη Βραζιλία μέχρι τη Τανζανία, το κίνημά μας έχει σταθεί δίπλα στις τοπικές κοινωνίες που αγωνίζονταν για να προστατέψουν τη φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά. Τώρα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και την ηθική της υποχρέωση προς τους Απάτσι, που προστάτευσαν αυτή τη γη για αμέτρητες γενιές.  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,  

Nick, Joseph, Rewan, Alex, Emma και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz  

Περισσότερες πληροφορίες:
 

Ξεπουλώντας την Ιερή Γή των Απάτσι -- Selling Off Apache Holy Land (New York Times) http://www.nytimes.com/2015/05/29/opinion/selling-off-apache-holy-land.html  

Οι Διαμαρτυρίες των Φυλών για το εξορυκτικό σχέδιο κοντά στη πόλη Σουπίριορ φτάνουν στη 3η εβδομάδα -- Tribe's protest of mine plan near Superior is in 3rd week (Arizona Daily Star) http://tucson.com/news/state-and-regional/tribe-s-protest-of-mine-plan-near-superior-is-in/article_f551fab1-853b-5826-9037-9ddb3739e5fc.html  

Οι Απάτσι αναστατωμένοι από την ιδιωτικοποίηση της ιερής γης -- Apache tribe distressed by privatization of sacred land (Arizona Daily Star)
http://tucson.com/news/apache-tribe-distressed-by-privatization-of-sacred-land/article_c8f9f32c-80c0-11e4-a781-a7334409bcc3.html  

Σώστε το Oak Flat -- Save Oak Flat
http://www.apache-stronghold.com  

Οι αντιπολιτευόμενοι ανανεώνουν τον αγώνα τους ενάντια στο ορυχείο χαλκού στο Σουπίριορ -- Opponents renew fight against Superior copper mine
http://www.azcentral.com/story/news/arizona/politics/2015/06/17/superior-copper-mine-congress-bill-stop/28894741/
Το Avaaz είναι ένα κίνημα 41 εκατ. πολιτών απ'όλο τον κόσμο
το οποίο αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται, αλλά και διαμορφώνουν παγκόσμιες πολιτικές αποφάσεις. (Η λέξη 'Avaaz' σημαίνει 'φωνή' ή 'τραγούδι' σε πολλές γλώσσες.) Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και λειτουργεί σε 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες εκστρατείες του Avaaz εδώ, ή ακολούθα μας στο Facebook και το Twitter.

Λαμβάνεις αυτό το email επειδή στις 2014-12-21 υπέγραψες το ψήφισμα "Στη μνήμη των παιδιών του Πακιστάν" χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email:
Για να βεβαιωθείς ότι τα emails από το Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, παρακαλούμε πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email σου, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου επικοινώνησε μαζί μας ή αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις emails κάνε κλικ εδώ.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, παρακαλούμε μην απαντήσεις σ'αυτό το email. Αντ'αυτού, γράψε μας μέσω αυτής της σελίδας: www.avaaz.org/el/contact ή πάρε μας τηλ. στο +1-888-922-8229 (ΗΠΑ).--

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Σελίδες