View Monadiko.net

View Monadiko.Net

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

FT: Τι έγραφε η «εξαφανισμένη» έκθεση της Κομισιόν κατά της Γερμανίας

FT: Τι έγραφε η «εξαφανισμένη» έκθεση της Κομισιόν κατά της Γερμανίας

«Στοχευμένη» κριτική στο Βερολίνο ασκεί έκθεση της ΕΕ η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν τη Δευτέρα και... εξαφανίστηκε από το Διαδίκτυο , έπειτα από 24ώρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η εν λόγω έκθεση ανέφερε ότι η δημοσιονομική πολιτική της Γερμανίας έκανε ακόμη πιο βαθιά την κρίση στην Ευρωζώνη και δυσκόλεψε περισσότερο χώρες που ......... βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία. Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, πολλοί είναι οι οικονομολόγοι που έχουν υποστηρίξει ότι η ταυτόχρονη λιτότητα που υιοθετείται σχεδόν από όλες τις χώρες ... περισσότερα »

Ο ρατσισμός έσωσε τη μικρή Μαρία;

[image: Ο ρατσισμός έσωσε τη μικρή Μαρία;]Μια διαφορετική οπτική, που κάνει πολλούς να νιώθουν άβολα, φέρνουν στην επιφάνεια διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την υπόθεση της μικρής "ξανθιάς γαλανομάτας" Μαρίας. "Ο ρατσισμός είναι αυτός που την έσωσε", γραφεί το thedailybeast. Όπως γράφει "η ελληνική αστυνομία έψαξε το σπίτι της οικογένειας για μια άσχετη ποινική υπόθεση και βρήκε τη Μαρία με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, λιποβαρή , άπλυτη, και όλα έδειχναν ότι δεν μπορούσε να είναι παιδί τσιγγάνων (ας σημειωθεί, και πάλι : ήταν πολύ ξανθιά ) κάτι που ενεργοποίησε αμέσως την έρευνά τους". Έξ... περισσότερα »

Τα 10 πιο γρήγορα τρένα του κόσμου!

[image: perierga.gr - Τα 10 πιο γρήγορα τρένα του κόσμου!]Τα τρένα μεγάλης ταχύτητας έχουν βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία , σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών (εκτός από την Ελλάδα φυσικά!). Ας τα δούμε όπως περιγράφονται στο Travel + Leisure. *1. Τρένο Shanghai Maglev, Κίνα* [image: perierga.gr - Τα 10 πιο γρήγορα τρένα του κόσμου!] *Ταχύτητα λειτουργίας: 430 χλμ/ώρα* *Ταχύτητα ρεκόρ: 500 χλμ/ώρα* *Ημερομηνία έναρξης λειτουργίας: 2003* Ξεκινώντας από τον σταθμό Longyang Road Station της Σαγκάης, το ταχύτερο εμπορικό τρένο του κόσμου, είναι επίσης το μόνο δείγμα μαγνητικής αιώρησης ... περισσότερα »

Η άλλη Ελλάδα... αυτή που κατακτά το διάστημα!

[image: h-allh-ellada-ayth-poy-katakta-to-diasthma]Στο μαγικό κόσμο που ονομάζεται NASA, του τεχνολογικού παραδείσου που αποτελεί σημείο αναφοράς της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, συχνά πυκνά ακούγεται το όνομα μιας ελληνικής πόλης... Όχι, δεν είναι «Athens», ούτε καν, «Thessaloniki». Στη NASA γνωρίζουν και έχουν σε μεγάλη υπόληψη κάποιους Έλληνες επιστήμονες από την... «Xanthi»! Πως συνέβη αυτό; Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο.

Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πάει ακόμη... σχολείο

[image: yparxoyn-paidia-poy-den-exoyn-paei-akomh-sxoleio]Στο πλευρό των γονέων και των μαθητών της δυτικής Αχαΐας βρίσκεται η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Χθες το πρωί καθηγητές συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών. *Σε ανακοίνωση της η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας αναφέρει:* «Σε λίγες ημέρες τελειώνει ο Οκτώβρης και ακόμη δεν έχει επιλυθεί το θέμα των μεταφορών των μαθητών. Υπεύθυνες γι’ αυτή την κατάσταση είναι τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και η κυβέρνηση. Η μεν Περιφέρεια καθυστέρησε να πιέσει την κυβέρνηση γι... περισσότερα »

ΒΟΜΒΑ Χατζηνικολάου: Πάμε για ....

«Λες να το δούμε κι αυτό;», τον ρώτησε η Μάρα.... «Τα έχουμε δει όλα, γιατί να μην το δούμε κι αυτό», απάντησε ο Χατζηνικολάου, ο οποίος από την ανάγνωση του κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας Σαμαρά - Βενιζέλου έβγαλε το συμπέρασμα, πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ‘γίναν ένα. Κατά τον Χατζηνικολάου, μάλλον πάμε σε εκλογές με «Πασοκονεοδημοκρατία». Υπογράμμισε μάλιστα, πως σ’ αυτήν τη συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα κλικ δεξιότερα και συγκλίνει προς τη ΝΔ. Κανονική συνιστώσα, όπως κατάντησε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο εξουσιομανής και μ... περισσότερα »

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Σελίδες