View Monadiko.net

View Monadiko.Net

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κομισιόν: Εξαφανίζεται ένα παιδί κάθε δυο λεπτά! 250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη"

Τον Τσίπρα θα στηρίξει η Ευρωπαική Αριστερά για πρόεδρο της Ε.Ε

Με τα πιο θερμά λόγια το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την θέση του Προέδρου της Κομισιόν «την στιγμή που στην Ελλάδα η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδυναμώσει την κίνηση αυτή» όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα η Ευρωπαϊκή Αριστερά βλέπει έναν ισχυρό συμβολισμό, μια φωνή αντίστασης και ελπίδας ενάντια στα μνημόνια και απέναντι στις φιλελεύθερες πολιτικές και την απειλή της ακροδεξιάς» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρόεδροι των αριστερών κομμάτων... περισσότερα »

Δεν είναι τραβεστί, είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα σε σύγχυση…

**Σημειώνει ο *Δημήτρης Γιαννακόπουλος* Δεν απαιτείται ιδιαίτερη αναλυτική οξυδέρκεια και πολιτική εμπειρία για να αντιληφθεί κάποιος πως η λεγόμενη «προγραμματική συμφωνία» μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου είναι «τραβεστί κατάσταση» - πολιτικώς ασφαλώς, για να μην θεωρηθεί πως σχολιάζουμε με ρατσιστική κατηγοριοποίηση την καιροσκοπική όσμωση των δύο κύριων παραγόντων της πτώχευσης και φτωχοποίησης της Ελλάδας. Των κομμάτων που μέχρι πριν από έναν χρόνο κρατούσαν σε απόσταση «κάθετες διαχωριστικές γραμμές» και ......... τείχη διαφορών ιδεολογισμού και συμπεριφορισμού! Προγραμματικές Συμφω... περισσότερα »

Μη οριζοντίως, ναι καθέτως!

Του *Θανάση Νικολαΐδη* * * ΜΙΛΟΥΣΑΝ για ενιαίο μισθολόγιο. Όσο να’ ρθουν εκλογές και η νίκη. Πολύτιμη, ηδονική, «κερδοφόρα». Η τετραετίες περνούσαν με αρμονική συνύπαρξη της εξουσίας με τον λαό των διεκδικήσεων. Οι συνδικαλιστές μπροστάρηδες στα μετερίζια του «αγώνα» κι ο ψηφοφόρος με ψηλά τον πήχη των διεκδικήσεων. Ψηλά και το «λάβαρο» της ψήφου του, που έκανε τον πολιτικό να ............. σχεδιάζει με…ρέοντα τα σάλια του. ΚΑΙ φτάσαμε στο σήμερα της πενίας και της βασανιστικής αναζήτησης πόρων. Για «τρύπες» που άνοιξαν κυβερνήτες και κυβερνώμενοι. Με την απραξία και με τα «έργα» ... περισσότερα »

Ελλειμματικό πλεόνασμα

Η κυβέρνηση δεν θα πάει νέα μέτρα. Δηλαδή μπορεί να πάρε αλλά δεν θα είναι οριζόντια. Θα εξαιρεθούν όσοι έχουν μεγάλο εισόδημα. Και αν πιέσει πολύ η τρόικα θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι ο Αντωνάκης και θα απειλήσει με εκλογές. Και μετά θα κάνει ότι του πει η τρόικα. Για να σωθεί η χώρα, να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, να μην βγούμε από το ευρώ, για να μας δανείσουν οι αγορές, δεν ............ προλαβαίνουμε για περαιτέρω διαπραγματεύσεις… αλλά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Μετά ο Αντωνάκης θα ορκιστεί στην αξιοπιστία του Μπένι για να είμαστε σίγουροι ότι πράγματι ... περισσότερα »

Έχει πάτο το βαρέλι που είναι μέσα η χώρα μας;

*Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός* *Το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε* (Pascal Bruckner, Γάλλος συγγραφέας)… Και πράγματι πόσο πικρή αλήθεια κρύβει η πρόταση αυτή. Η ζωή των Ελλήνων πολιτών έχει καταντήσει θλιβερή εξ αιτίας όλων αυτών των απάνθρωπων οικονομικών και μη μέτρων που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Κατά καιρούς δε ακούμε τα τζιμάνια τους πολιτικούς «μας» να δηλώνουν ότι πιάσαμε πάτο και τώρα έρχεται η ανάκαμψη, και το πρωτογενές πλεόνασμα και το success story και άλλα γαλαζοπράσινα άλογα (λόγω συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ) και......... περισσότερα »

Για ενα κοστουμ...

*Γράφει ο Σχολιαστής* Ασκωντας κριτικη και διαπιστωνοντας τα εγκληματικα λαθη του πολιτικου συστηματος που μας οδηγησαν στην σημερινη καταντια ο περισσοτερος κοσμος αναρωτιεται γιατι δεν ξεσηκωνομαστε. Σε αυτό το ερωτημα ο καθενας δινει την δικη του προχειρη ή πιο εμπεριστατωμενη απαντηση. Εγω παλι πισευω πως ολη αυτή νιρβανα δεν επικρατει τυχαια. Την δεκαετια του εξηντα, που οι διαδηλωσεις των οικοδομων π.χ. συνταρασσαν την πολη, τα δεδομενα ησαν εντελως διαφορετικα. Τοτε, οι πληβειοι αυτοι, εμεναν σε μια καμαρουλα μια σταλια 2Χ3 και με την πενιχρη αμοιβη τους επρεπε να θρεψουν πεν... περισσότερα »

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

*ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. * Μας λέγανε ότι το μικρό και ευέλικτο κράτος είναι ότι καλύτερο. Και φυσικά το ευέλικτο κράτος χωρίς κρατικές εταιρίες. Τι και να οι εταιρίες είναι υπερκερδοφόρες και συνεισφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό πολλά εκατομμύρια ή και δις ευρώ (ο ΟΤΕ μόνο, με τον ΟΠΑΠ έφερναν κέρδη κάπου στο 1,2 δις ευρώ τα οποία τώρα από που θα βρεθούνε;) …πρέπει να είναι υπό ιδιωτικό έλεγχο. Το παράδειγμα που μας δίνανε ήταν αυτό των ΗΠΑ που ενώ όλα είναι ιδιωτικά η χώρα αυτή πάει πολύ καλά. Και όμως εν μια νυκτί, ή μάλλον εδώ και πολλά χρόνια η χώρα αυτή έκοβε πληθωριστικό... περισσότερα »

Κομισιόν: Εξαφανίζεται ένα παιδί κάθε δυο λεπτά! 250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη"

Η ανακάλυψη σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στην Ελλάδα ενός άγνωστης καταγωγής ξανθού κοριτσιού έδωσε ελπίδες σε χιλιάδες γονείς εξαφανισμένων παιδιών που πίστεψαν ότι αναγνώρισαν στα χαρακτηριστικά του αυτά του παιδιού τους ή ότι είδαν να ανοίγεται μια νέα προοπτική. Στο τέλος του περασμένου Σαββατοκύριακου , περισσότεροι από 8.000 συγγενείς εξαφανισμένων παιδιών είχαν έρθει σε επαφή με την ελληνική ένωση "Το χαμόγελο του παιδιού", που ανέλαβε τη φροντίδα του μικρού κοριτσιού. "Πρόκειται συχνά για γονείς που έχουν χάσει ένα παιδί και που ελπίζουν, που αναζητούν μια ομοιότητα ανάμεσα στ... περισσότερα »

Ο χάρτης της Ευρώπης τη τελευταία χιλιετία σε 3,5 λεπτά

Ένας timelapse χάρτης της Ευρώπης από το 1000 μ.χ. μέχρι σήμερα, που παρουσιάζει κυρίως τις αλλαγές στα σύνορα μεταξύ των χωρών, τι συμμαχίες και τις αυτοκρατορίες (Vid)... Πρόκειται για την αποτύπωση της ευρωπαϊκής ιστορίας χιλίων ετών, από το 1000 μ.Χ. μέχρι και σήμερα, μέσα από τις μεταβολές των συνόρων των εκάστοτε ευρωπαϊκών κρατών σε όλη αυτήν την περίοδο. Το βίντεο κρατάει 3,5 λεπτά. Ανέβασε στο διαδίκτυο από ένα Νορβηγό με το ψευδώνυμο harrunostasj.

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Σελίδες